Lars Vaular, Kakkmaddafakka og Ondt blod til Verket

Med sin «666»-trilogi ble Vaular nominert til hele fire Spellemannpriser i 2015, og hans alltid originale og ekspansive form for hiphop på norsk er på mange måter i en helt egen liga. Vaular er en artist som pusher grensene for hva rap kan være, og på scenen har han aldri vært bedre enn nå. Derfor var det nok mange som synes det var fortjent at det var nettopp Vaular som gikk av med selveste P3-prisen under årets P3 Gull-utdeling. 

“Det er en stor glede å ønske en av våre absolutte favoritter tilbake til Verket. Lars Vaular har siden sist han besøkte oss gitt ut uhorvelige mengder bra musikk, og da vi så ham ha Øyafestivalen i sin hule hånd i fjor sommer var vi ikke tvil. Nå er det på tide at Lars kommer tilbake til oss”, sier bookingsjef Hans Petter Haaland. 

Den herlige buketten med bergensere i Kakkmaddafakka har lenge vært blant landets aller beste indiepoporkester. Med sin helt særegne signatur bander med brørene Vindenes i spissen levert hits som «Someone New», «Forever Alone», «Restless» og «Young You» på samvittigheten. Og det er ikke bare her hjemme Kakkmaddafakka skaper begeistring. På kontinentet, og spesielt i land som Tyskland og Spania, har bandet opparbeidet seg en imponerende fanskare. 

Hardcore-håpene fra nord i Ondt Blod har mottatt sjeldent gode tilbakemeldinger for debutalbumet sitt «Finnmark». Med toppkarakterer fra Musikknyheter (10/10) og Trønderavisa (6/6) og skyhøye terninger fra NRK P3, Dagbladet, iTromsø og Panorama kan en allerede nå fastslå at Kirkenes-kvintetten seiler opp som verdige bærere av en stolt, norsk sjangerfane. 

”Slippet av Lars Vaular, Kakkmaddafakka og Ondt blod understreker hva Verket skal være: Tre artister fra hver sin sjanger som alle leverer fantastiske liveshow.” oppsummerer bookingsjefen. 

Posted on May 2, 2016 .

Mari Boine til Verket

Når vi ønsker Mari Boine velkommen til Verket, er det rett og slett en levende legende som skal innta vår scene til sommeren. Denne dama har siden debutalbumet «Jaskatvuođa maŋŋá» (1985) med rette vært en av våre aller mest bejublede og prisbelønnede artister. Alltid unik, alltid kompromissløs og alltid interessant. 
 
Denne samiske urkraften av ei dame har blant annet vunnet tre Spellemannpriser, Nordisk råds musikkpris, Gammleng-prisen, Samerådets ærespris og ble innlemmet i Rockheims «Hall Of Fame» i 2011. Som om ikke dette var nok har hun også blitt utnevnt til ridder av første klasse av St. Olavs orden av selveste Kong Harald. 
 
“En haug med flotte album og fantastiske konserter senere, er Mari Boine fortsatt uhyre aktiv. Hennes imponerende produktivitet og formidlingsevne har gjort henne til en av våre mest kjente og kjære artister. Det er en stor glede for oss å kunne ønske Mari Boine velkommen til Verket,” sier bookingsjef Hans Petter Haaland.

Posted on April 18, 2016 .

Rekordsalg for Verkets åttende år

Det har vært en fantastisk respons på artistslippene så langt og foreløpig ligger det an til at Revelen nok en gang blir fylt til randen i august. UnderVerket er for lengst utsolgt og det minker også på de andre billettkategoriene.

"Verket ligger allerede 99 % foran fjorårets billettsalg på denne tiden, så det kan med andre ord være lurt å sikre seg billett om du vil få med deg sommerens største folkefest", sier festivalsjef Maiken Johansen. 


Du kan sikre deg din billett til Verket her: bit.ly/Verket_billetter
 

Posted on April 7, 2016 .

Nico & Vinz, Violet Road og Poor Rich Ones til Verket

Få norske artister har opplevd den suksessen Nico & Vinz fra Holmlia og Lambertseter i Oslo har gjort de siste årene. De norske stjerneskuddene har toppet hitlister verden over, og levert en hitrekke det er lenge siden vi har sett en makan til. ”That’s How You Know”, ”In Your Arms” og ikke minst monsterhiten ”Am I Wrong” med sine vanvittige 333 millioner strømminger av på Spotify forteller en historie som er unik.

”Med å servere hit etter hit har de norske gutta blitt invitert til å spille på de største TV-showene i verden, og verdensstjernen Taylor Swift har uttalt at hun er helt besatt av duoen. Det er virkelig en av norges største eksportvarer som kommer til Verket i august”, sier en fornøyd bookingsjef Hans Petter Haaland.

Mange regner nå Violet Road som et av landets absolutt ypperste live-band. Godt hjulpet av radiohits som «Can You Hear The Morning Singing», «Burning Up», «Face of the Moon» og «Good Girls», har de også festet grepet om platekjøperne. Albumet «Back to the Roadshow» ble et av Sony Musics aller mest solgte i 2014. Deres splitter nye album har fått tittelen «In Town to Get You». Det er en god beskrivelse på hvordan tilværelsen for fem ulastelig antrukne nordlendinger har artet seg de siste årene: På en nærmest uendelig reise fra by til by, for å vinne stadig nytt publikum.

Kåfjord-bandet har følgende å si om at de nå kommer tilbake til Mo i Rana:

“Kjære Mo i Rana. Endelig skal vi få oppleve stemninga, trøkket og den fantastiske følelsen av Verketfestivalen igjen. Sist vi besøkte dere var vi på vei oppover og ble løfta videre av 5000 herlige mennesker i en symbiose av allsang, glede og hengivenhet på sletta. Den selvtilliten vi fikk da, tilbake i 2013, har vi virkelig tatt med oss videre og den har vært med på å gjøre oss til det vi er i dag. Nå skriver vi 2016, og når august kommer og festivalstemningen ligger som et klamt, varmt og deilig teppe over Verket, så kan vi love dere et band som med all sin kraft vil gjøre det de kan for å virkelig fyre opp under festen, sangen og gleden. Dette blir stort. Vi er så uendelig klare. Gleder oss til vi sees!”

Skjermbilde 2016-04-04 kl. 11.41.40.png

19 år har gått siden Poor Rich Ones fikk sitt store gjennombrudd med albumet ”From The Makers Of Ozium”. Utgivelsen resulterte i omfattende turnévirksomhet i USA, Tyskland og England, og ble også tildelt Spellemannpris i kategorien rock. I 2001 fulgte bandet opp suksessen med sin kanskje viktigste utgivelse ”Happy, Happy, Happy”

”Etter en 14 års lang pause er Poor Rich Ones endelig tilbake og gjør noen få spesielt utvalgte festivaler sommeren 2016. Det er veldig gledelig at festivalen vår er en av disse. Dette blir faktisk den eneste muligheten til å oppleve bandet i Nordland i sommer”, sier festivalsjef Maiken Johansen.

Posted on April 4, 2016 .

UnderVerket 2016 med Marcus & Martinus er nå utsolgt!

Trykket på billettene for årets utgave har vært enormt, og det er nå ikke en eneste billett igjen til UnderVerket. 

Det minker også raskt på billetter til kveldstid, og vi anbefaler alle som har tenkt seg på Verket 2016 å sikre seg sin billett her.

Sees på Revelen!

 

Posted on January 27, 2016 .

Få billetter igjen til Marcus & Martinus på UnderVerket!

Skjermbilde 2016-01-26 kl. 14.11.38.png

27. august står Marcus & Martinus på scenen når Verkets dagtidsarrangement UnderVerket går av stabelen for åttende gang.

Trykket på billettsalget har vært enormt, og det er nå veldig få billetter igjen.

”Aldri har vi solgt ut Underverket så fort som vi gjør i år. Ikke engang da Isac Elliot var på besøk. Her må folk hive seg rundt å kjøpe nå!» sier bookingsjef Hans Petter Haaland. 

Sikre deg din billett her: http://bit.ly/Underverket2016

Posted on January 26, 2016 .

Sondre Justad og Admiral P til Verket

De to første bekreftede navnene til årets kveldsprogram på Verket er ingen ringere enn Sondre Justad og Admiral P.

Den unge lofotværingen Sondre Justad har siden debutsingelen ”Nu har du mæ” vært et friskt pust på den norske pophimmelen, og alle hans singelutgivelser har nytt tung rotasjon på de fleste av landets radiokanaler. Justad har også gjort en rekke imponerende TV-opptredener, deriblant på TV2s ”Senkveld” og NRKs ”Lindmo” og ”P3 Gull”.

Høsten 2015 slapp han endelig også debutalbumet ”Riv i hjertet”, til strålende anmeldelser fra en samlet norsk kritikerstand. ”Snakk om å innfri. Sondre Justad er allerede popstjerne”, skrev Aftenposten om plata. 

- Sondre Justad er den største artisten som har kommet ut av Nord-Norge på veldig lenge. Derfor er det en glede å ønske ham velkommen hit til Helgelands største festival, sier festivalsjef Maiken Johansen.

Norges reggae-general Admiral P slo gjennom for alvor med monsterhiten ”Snakke litt” i 2011. Siden den gang har han definitivt krysset over til å bli allemannseie, med en rekke bejublede konserter, Spellemannpris for låten ”Engel” i kategorien Årets Hit og nå i disse dager med deltakelse i TV2-suksessen ”Hver gang vi møtes”. 

- Med Admiral P og Sondre Justad er vi godt i gang med det som blir nok et knallprogram for Verket. Begge har en hitkatalog uten like og er fantastiske liveartister, sier en fornøyd bookingsjef Hans Petter Haaland. 

 

Posted on January 19, 2016 .

Glencore og Verket ser frem til videre samarbeid

Flere virksomheter i Mo Industripark har gjennom årene vært betydningsfulle samarbeidspartnere for Verket. Det er nå bekreftet at Glencore Manganese Norway viderefører samarbeidet med festivalen.

HR-sjef, Eli Anita Åstrøm, i Glencore Manganese Norway er veldig fornøyd med å være med på Verket-laget fremover:

”Verket har satt Mo i Rana, Helgeland og industrien på kartet. Festivalen er viktig for lokalsamfunnet vårt og skaper mye positiv omtale. For Glencore Manganese Norway er dette en flott arena, og vi vil bidra til at festivalen utvikler seg og fortsetter å glede mange unge og voksne,” sier hun.  

Festivalsjef, Maiken Johansen, mener det har vært og fortsatt er viktig for Verket å ha representanter fra industriparken med som støttespillere:

”Med tanke på Verkets navn og beliggenhet er vi og Glencore en veldig fin sammensetning. Dette er bare én av grunnene til at vi er utrolig glade for å ha de med på laget,” sier hun.

Begge parter ser frem til første artistslipp på nyåret. To tusen Helgelendinger har allerede sikret seg billett til Trofors-tvillingene, Marcus & Martinus, som spiller på Underverket siste helga i august 2016.

Les mer om Glencore her

Posted on December 23, 2015 .

Ny 3-årsavtale med Helgeland Kraft

Helgeland Kraft har samarbeidet med Verket siden festivalen så dagens lys i 2009. I dag ble det signert en ny avtale, gjeldende for både Verket og Rød snø, for de tre kommende årene.

”Helgeland Kraft er en spennende samarbeidspartner for festivalene våre. De er positive, offensive og har flotte innspill som bidrar til å utvikle festivalene. De tenker gjerne på løsninger som også kommer publikum til gode. Sist med mobile ladestasjoner på Verket som også blir å finne på Rød snø 2016. At de nå inngår ny avtale på tre år med både Verket og Rød snø inspirerer og motiverer veldig!”, sier festivalsjef for Verket og Rød snø, Maiken Johansen.

Lars-Andreas Østvik i Helgeland Kraft ser også frem til å fortsette samarbeidet: 

”Helgeland Kraft har vært med Verket siden den spede begynnelsen. Det har vært en fantastisk reise å følge utviklingen fra oppstart og det den er blitt i dag. De har klart å lage en festival for alle og som er en opplevelse for både barn og voksne. Det å se 4000 smilende barn og voksne sammen på Underverket med artister i verdensklasse, er rett og slett en magisk opplevelse. Verket har etablert seg som den største kulturbegivenheten i regionen og den tiltrekker seg publikum både nord og sør for Helgeland. Dette gjør at festivalen er en naturlig samarbeidspartner for Helgeland Kraft, siden den favner mange av våre kunder. Verket er en viktig verdiskaper på Helgeland, akkurat slik som oss. Det er derfor enkelt for oss å identifisere seg med denne festivalen. De investerer i sitt publikum og har skapt enda en festival gjennom Rød Snø! Det å lage en festival i et telt midt på svarteste vinteren med suksess, er ikke annet enn imponerende. Det viser at folkene bak vet hva de driver med og det er betryggende for oss som er med som samarbeidspartner. Dette er en reise vi fortsatt ønsker å ta del i, og vi ser fram til tre opplevelsesrike år til”, sier han fornøyd. 

 

Les mer om Helgeland Kraft HER

 

 

 

Posted on December 14, 2015 .

Marcus & Martinus kommer til Verket

Skjermbilde 2015-11-24 kl. 14.04.24.png

Tvillingparet og tenåringsidolene Marcus & Martinus sang seg inn i alles hjerter da de i en alder av ni år vant MGP junior med låten ”To dråper vann”. Siden den gang har det bare gått oppover, og i februar ga de ut nummer én-albumet ”Hei”, som nå har ligget på VG-lista i 37 uker. Superhiten ”Elektrisk”, med Katastrofe har nærmere ni millioner streams på Spotify og musikkvideoen er sett mer enn fire millioner ganger på Youtube.

I november slapp de nå 13 år gamle guttene fra Trofors i Nordland billettene til sitt aller første show i Oslo spektrum, og solgte ut på under to timer.

”To Oslo spektrum, titalls millioner streams på Spotify, og en fanskare de færreste kan skilte med. Marcus & Martinus er Norges mestselgende liveartist akkurat nå i en alder av 13 år. Dette blir helt rått!”, sier en stolt bookingsjef Hans Petter Haaland. 

Marcus og Martinus omtaler selv at de aldri hadde vært der de er i dag uten fansen, som går under kallenavnet MMere.

"Det morsomste jeg vet er når jentene hyler", sier Marcus. "Ja, det gir oss masse energi", følger tvillingbror Martinus opp.

27. august står Marcus & Martinus på scenen på UnderVerket, og festivalsjef Maiken Johansen tror på en smekkfull slette på Revelen. 

”Her kommer det til å bli hylende og superglade barn, og rekordraskt billettsalg. Billettene er i salg NÅ, og jeg anbefaler alle å sikre seg familiens billetter først som sist”, sier en strålene fornøyd festivalsjef Maiken Johansen.

Verket blir den eneste sommerfestivalen i Nordland som får besøk av popyndlingene i 2016. 

 

Posted on November 25, 2015 .

Coop Helgeland og Verket fortsetter det gode samarbeidet

Under Verket 2015 kunne publikum for første gang se artister spille på Coop-scenen.  Her opptrådte blant annet Marit Larsen, Emilie Nicolas, Jonas Alaska og Kåre & The Cavemen. Nå er bookingen i full gang for å sette programmet til Coop-scenen for Verket 2016.

"Vi er meget fornøyd med å ha Coop med oss videre på Verket-laget. Gode samarbeidspartnere sikrer at vi kan videreføre og styrke Helgelands største musikkfestival og gi publikum nye supre festivalopplevelser kommende år", sier festivalsjef Maiken Johansen. 

I forkant av årets festival hadde Verket stand på Coop-butikkene i Mosjøen, Sandnessjøen og Mo i Rana. Her kunne man fylle opp sitt Cashlesskort, og bytte fra billett til bånd. Dette er et tilbud vi er svært glade for at vi kan tilby også i 2016. 

Markedssjef i Coop, Mona Stensheim, ser også frem til å fortsette samarbeidet:

"Vi har etter et vellykket samarbeid med Verket besluttet å videreføre samarbeidsavtalen i 2016. Dette er en festival for hele Helgeland og som gir et løft til regionen. Vi er stolte av å være en samarbeidspartner med en fantastisk musikkfestival som Verket,  og ser frem til åttende utgave i august 2016", sier Stensheim.

Besøk Coop Helgeland sin Facebook-side her

Posted on November 10, 2015 .

7 år med Verket <3

Nå kan du se tilbake på syv fantastiske år med Verket. Det er litt av en artistrekke som har tatt turen til Mo i Rana og Revelen. Bare se her:

Posted on November 3, 2015 .

Årets festivalfilm er her!

Til tross for at værgudene ikke var med oss under årets festival, ble det virkelig en fantastisk helg! Se tilbake på Verket 2015 med årets festivalfilm! 

Posted on September 25, 2015 .

Billettsalget til Verket 2016 starter nå!

For åttende gang er det duket for Verket musikkfestival på Revelen. Nok en gang skal nærmere 20 kjente og kjære artister ta turen til Mo i Rana for sette rammene for Helgelands største musikkfestival.

Billettsalget er i gang nå, og du kan kjøpe din billett til Verket 2016 HER!

Du kan også følge med på oppdateringer ved å bli med i Facebook-eventet vårt HER!

Vi sees på Revelen!

Posted on September 18, 2015 .

Tusen takk for i år!

Tusen millioner takk til alle artister, frivillige, samarbeidspartnere og vårt kjære publikum! 

Vi gleder oss allerede til å innta Revelen i 2016! 

For oppdateringer om neste års festival kan du melde deg på nyhetsbrevet vårt eller følge oss på Facebook HER

Posted on August 31, 2015 .

Velkommen til Verket 2015

Om bare noen få dager arrangeres Verket for sjuende år på rad. Vi gleder oss til å ta i mot fantastiske artister og til å se Revelen fylles med glade festivaldeltakere. 
 

Meny

Maten på festivalområdet serveres av Lovundkokken og han har dette på menyen:

 ·       Sushi

·       Souvas

·       Laksewrap

·       Burger

·       Verketpølse

·       Spicy bønnegryte
 

Stand

I forkant av festivalen kan du bytte billetten din til bånd på en av våre stander. Dette gjør vi for å unngå mest mulig kø. Du kan bytte armbånd på følgende steder:

25.-27. august

Kl.09.00-20.00

Coop OBS, Mo i Rana
 

28. august

Kl.09.00-15.00

Coop Obs, Mo i Rana


26. august

Kl.12.00-19.00

Coop Extra, Vefsnveien, Mosjøen

 

Du finner også en påfyllingsmaskin for Cashless på Amfi Mo i Rana. Den står der hele uken frem mot festivalen og kan benyttes i kjøpesenterets åpningstider. 

 

Cashless

Verket benytter som vanlig den elektroniske betalingstjenesten Cashless, slik at du som publikummer skal få handlet raskere og køene skal bli kortere. Les mer om Cashless her. 

 

Program

Fredag – Dørene åpner kl.16.00

HSB-scenen

Kl.17.30 – Kari Bremnes

Kl.19.20 – Gabrielle

Kl.21.20 – OnklP & De Fjerne Slektningene

Kl.23.20 – Åge & Sambandet

Coop-scenen

Kl.18.40 – Anna Of The North

Kl.20.20 – Marit Larsen

Kl.22.30 – Vredehammer
 

Lørdag – Dørene åpner kl.16.00

HSB-scenen

Kl.17.00 – Hekla Stålstrenga

Kl.19.10 – Bob hund (S)

Kl.21.20 – The Cardigans

Kl.23.20 – Tungtvann


Coop-scenen

Kl.16.30 – Inculcado

Kl.18.10 – Kåre & The Cavemen

Kl.20.20 – Emilie Nicolas

Kl.22.30 – Jonas Alaska


Underverket - Dørene åpner kl.11.00

Kl.11.30 – Lokale talenter

Kl.12.00 – OnklP & De Fjerne Slektningene

Kl.12.45 – Håvard og Sofia

Kl.13.30 – The Main Level
 

Spilleliste

Vi har oppdatert våre spillelister slik at du kan høre deg opp til årets festival!

Sjekk den ut i Spotify her

Sjekk den ut i WiMP her
 

Billetter

Verket 2015 er nå utsolgt. Det er fremdeles noen få billetter igjen til Underverket. Billetter til det finner du HER.

 


Posted on August 25, 2015 .

Trekløver og The Other Direction er vinnerne av talentkonkurransen!

Juryen har kåret Trekløver og The Other Direction til vinnerne av talentkonkurransen vår, og de får dermed varme opp for OnklP & De Fjerne Slektningene på UnderVerket. 

Det har vært en overveldende respons på årets talentkonkurranse og flere titalls bidrag ble sendt inn. Av disse gikk seieren til de to med egenskrevet materiale. 

Juryen begrunner valg av «The Other Direction» med blant annet: «Endelig har vi fått et skikkelig rockeband i regionen! Bandet presenterer låter som særlig speiler deres generasjon, med hyperaktuelle tekster som berører og engasjerer.»

Juryens begrunnelse for valg av «Trekløver»:

«Trekløver» er et kreativt, særegent og spennende band fra Nordland som juryen mener kan nå langt. Bandet komponerer alt selv og viser allerede stor oppfinnsomhet og fri flyt av nye ideer.»

Juryen besto av Verksmester Maiken Johansen, kulturleder i RanaBlad Ida Madsen Hestman og rockedronninga Ida Maria.  

Posted on August 17, 2015 .

STAND PÅ COOP

I forkant av festivalen kan du bytte billetten din til bånd på en av våre stander. Dette gjør vi for å unngå mest mulig kø på festivalen så vi anbefaler å ta turen innom om du har anledning. 

Du kan bytte til bånd på følgende steder:

25. - 27. august
Kl.09.00-20.00
Coop OBS, Mo i Rana

28. august
Kl.09.00.15.00
Coop OBS, Mo i Rana

25. august
Kl.12.00-19.00
Coop Extra, De Syv Søstre Kjøpesenter, Sandnessjøen

26. august
Kl.12.00-19.00
Coop Extra, Vefsnveien, Mosjøen

Du finner også en påfyllingsmaskin for Cashless på Amfi Mo i Rana. Den står der hele uken frem mot festivalen og kan benyttes i kjøpesenterets åpningstider. 

 

Velkommen!Posted on August 13, 2015 .

Utsolgt for helgepass!

Verket 2015 er nå utsolgt for helgepass! Og det minker raskt på dagspass fredag og dagspass lørdag. Vil du få med deg Verket i år? Da må du hive deg rundt nå!

Sikre deg din billett HER!

Skjermbilde 2015-08-07 kl. 15.02.19.png
Posted on August 7, 2015 .

Kun 100 helgepass igjen!

Det er under én måned igjen til Verket 2015 og nå er det kun 100 helgepass igjen.

I tillegg nærmer det seg utsolgt for lørdagspass så siste sjanse til å oppleve lørdagen på Verket går nå. 

Kjøp din billett HER!

 

Vi sees på Revelen! 


Posted on August 3, 2015 .